Hier is da feestje.

2 oktober 2025 - Tosashimizu, Japan

We hebben vandaag cape Ashizuri gerond.

11757Het meest zuidelijke punt van Shikoku en in kilometers halfweg.Dus dat mag gevierd worden.11758het is het punt waar de stille oceaan overgaat in de Seto inland Sea.11683Mijne stappenteller doet overuren.11503En Japan blijft me aangenaam verrassen.We zijn natuurlijk als pelgrim herkenbaar aan onze outfit.11341Maar als je s morgens ergens ne koffie gaat drinken met een licht ontbijt erbij11504En bij het afrekenen zeggen ze in uwen translate laat maar zitten11353En ze geven u nog wat koekjes en gekoeld drinken mee als Ossetai ( = gift aan pelgrims)11505En ik moet alleen een goed woordje voor hen doen en een kaarske branden aan de volgende tempel.10575Dan zijn wij zulke dingen toch niet gewend.Dat Japanners ook welzijn en een gezonde geest in een gezond lichaam nastreven was deze namiddag nog maar eens duidelijk.Net voorbij tempel 38 (een prachtige tempel)11762Staat er een gratis badhuis met voetbaden in 3 verschillende temperaturen vrij te gebruiken voor wie wil.11712En wij blijven soms stommiteiten doen.Zoals een paar dagen geleden toen ik sliep in een bussiness hotel.Op de kamer was wel een toilet maar ik kon geen douche vinden.Toen ik aan de receptie deze vraag stelde bekeek men mij of ik van een andere planeet was.Het is namelijk de gewoonte  in dat soort hotels dat men allemaal samen in de wellness ruimte zich doucht (gezeten op een stoeltje)en gezamelijk een bad neemt.1138911388Dus na een harde dag werken gaat den baas met zen personeel allemaal samen in zijnen bloten in t bad.Het zijn cultuurverschillen.Maar geen zorgen,mijne was hangt te drogen en het blijft schitterend weer.11759

1. Jef:
    2 oktober 2025
    Weer een mooi reis verhaal en belevenis om er jaloers op te worden
  2. Simone:
    2 oktober 2025
    Ik heb de indruk dat dit je mooiste tocht is tot hier toe! Nog veel stapgenot hè! En geniet van de precies leuke Japanners! Grtjs
  3. Blockie:
    2 oktober 2025
    Weer een hele belevenis gehad dan.
    Samen in de Wellnes.
    ☺️🤭
  4. Peter:
    Stik jaloers 🥺😵😏
  5. Cambre Liliane:
    Thuis krijgt ge privacy.
  6. Sonja Van Dijck:
    2 oktober 2025
    Een mooi land met nog mooie waarden lijkt me...
  7. Jan van dijck:
    3 oktober 2025
    Absoluut en veel respect onderling.Maar iedereen moet zich wel aan de regels houden.
  8. Sonja Van Dijck:
    3 oktober 2025
    Heel goei systeem
  9. Vera Van Raemdonck:
    14 oktober 2025
    Hoi Jan , nu echt teruggevonden ! DIe tempel 38 ziet eruit als een prachtig buitenverblijf ! Komt er een japanse Jan terug ? met een gezonde geest in een gezond lichaam ? moe gewandeld mr tevreden en voldaan ? En mss ook wat japanse liedjes om te spelen ? :)