Nog een update.

9 november 2025 - Izumisano-shi, Japan

Te vroeg op het vliegveld,dus nog tijd voor de laatste update.

Ik ben dus terug met de ferry naar het vasteland Japan gevaren en dan een stukske trein naar Hasimoto.Vanaf hier vertrekt men met een boemeltreintje en een cabelcar

16886

naar Koyasan.De begraafplaats van Kobo Daishi op een berg die hij 1250 jaar geleden zelf heeft uitgezocht.

Ik ontdek toevallig dat men er ook te voet naar toekan.Enkel voor ervaren wandelaars (dat zal wel meevallen nu zeker)

16953

En uitkijken voor de beren onderweg.

16863

Ik zie wel sporen maar ben blij dat ik berenbellekes bij heb.

Deze 21 km lange wandeling was veruit de mooiste wandeling van de hele trip.

16842

16850

Zie ook eens bij de videos.

En rond de middag arriveer ik in de heilige plaats waar tal van keizers en vooraanstaande Japanners begraven liggen.

En net nu begint hier de herfst met al zijn prachtige kleuren.

16869

16875

Het gevoel dat ik bij tempel 88 miste overvalt mij hier wel.

16876

Ik heb nog een kaarske aangestoken en mijn wit frakske uitgedaan en iets leek mij te zeggen "Well Done" het is klaar nu.

Dan gisteren nog langs de coiffeur.Ik zie die mens met al zijn ervaring denken,wat moet ik daar mee doen?

16916

Maar hij heeft zijn best gedaan.

16917

Voor die er kunnen bijzijn,tot woensdag.

1. Elske:
    9 november 2025
    Dat is daar inderdaad een mooi plekje !!🥰
    Veilige reis en tot woensdag!!✈️✈️🛫
  2. Verstappen gustaaf:
    9 november 2025
    Tot woesdag terug in de kempen Jan.
  3. Cambre Liliane:
    9 november 2025
    Heb je goed gedaan, toch blij dat je het speciaal gevoel bij einde pelgrimstocht ervaarde. Sayonara Kobo Daishi, sayonara aan de gastvrije en vriendelijke Japanners. Goede vlucht.
  4. Marc Verbist:
    9 november 2025
    Goe gedaan makker.prachtige wandeling.
  5. Chris cambre:
    9 november 2025
    Prachtige reis gemaakt. Weer een ervaring rijker.
    Goede terugreis, weer veilig naar huis.
  6. Peter:
    9 november 2025
    Waaw, waaw, waaw, en zeker tot woensdag !!!!!!
  7. Ilse en Geert:
    9 november 2025
    Veilige vlucht, gelukkig ook ontsnapt aan de beren, zag ze just opt nieuw passeren .
  8. Carine:
    9 november 2025
    Ja amai gelukkig geen beer gezien, zag het ook net op het nieuws. Die beren vallen gewoon mensen aan 🐻🐻, goede vlucht en tot woensdag ✈️
  9. Marc verboven:
    10 november 2025
    Knap gedaan. Dubist ein beir
  10. Jozef Geeurickx:
    18 november 2025
    Die kattentempel heb ik indertijd niet gedaan en ook dat diplom heb ik niet in handen gekregen, maar ik kan alleen maar bevestigen dat zowel het bezoek aan Koyasan als de pelgrimstocht van de 88 tempels de moeite waard is, ook met de fiets en in vier stukken op weekdagen zoals ik het indertijd heb gedaan.
    Mijn dikke proficiat, Jan, en misschien komt het er nog eens van dat we mekaar ginder in Vlaanderen eens ontmoeten om ons pelgrimstochten nog eens te vergelijken. Ik hoop rond half oogst in Opwijk aan te komen voor wat vakantie en misschien de portugese camino met de fiets in september ???.

Pater Jef Geeurickx, msc
  11. Jan van dijck:
    18 november 2025
    Dank u wel om ook uw ervaringen af en toe te delen.En misschien treffen we elkaar wel eens.