Efkes tegen de stroom in.
19 oktober 2025 - Uchiko, Japan
Een veelkleurige trein bracht me gisteren morgend terug naar Uchiko.
Ik was hier een week geleden ook al geweest maar de workshop washi papier maken kon niet in het weekend.Dus ik ben geboekt maandagmorgen 9 h.
Mijn voeten schreeuwde om wat rust en ik heb een fiets gehuurd.
Je moet weten dat is hier gene meter plat en nu doet mijn gat weer zeer.Op en af naar het Yuge Shrine (rond 1400 Bc ) met een prachtige brug.
Onderweg nog een watervalleke meegepikt
en het plaatselijk vliegermuseum.
En de avond afgesloten met 3 fietsende Aussies in het noodle restaurant.
Deze morgen dan naar Ozu waar Stefanie hare rustdag pakt wegens hare verjaardag.Wie is Stefanie?Wel een straffe madam.Ze is een Belgische (uit Gent) die in Japan gewoond heeft.Daar de diagnose gekregen van borstkanker.In Japan ook behandeld is geweest en nu uit een vorm van dankbaarheid deze pelgrimstocht doet.
Daaraan gekoppeld een inzamelactie voor Think Pink.Ik wist al uit de gazet dat ze een weekje na mij stapte en we hadden ook al een paar berichten gestuurd met tips maar nu heb ik ze in levende lijve ontmoet.
Of het aan Stefanie haar verjaardag lag of eerder toeval in Ozu was een prachtig feest vandaag met mooi opgemaakte groepen.En onderweg in de dorpen is het altijd erg rustig,maar als het feest is dan gaan ze ervoor.(zie ook in de video)
Morgenvroeg eerst papier maken en terug naar waar we gebleven waren en dinsdag trekken we de veters terug strak en gaan we weer stappen.
Wie Stefanie wil volgen,op polarsteps Stefanie Aers.
Of wie de actie voor Think Pink wil steunen.
Naar mijn actie https://www.think-pink.be/nl/acties/actie/id/8479/Shikoku-Henro-een-1200-km-solo-hike-in-Japan-allesvoordeborstjes
En we zullen ze misschien ooit in Lille zien,want als er een dia reportage van mijn reis komt gaat dat voor haar actie zijn. RESPECT.
Cambre Liliane:19 oktober 2025Mooi gebaar. En leuk gezelschap dus kunt ge eens door babbelen.
Blockie:19 oktober 2025Respect Jan, ik kom steunen....
Werner de bie:19 oktober 2025Top jan
Elske:19 oktober 2025Super, en een mooie madam !!
Stefanie:20 oktober 2025Het was fijn eens gewoon een “klapke” te kunnen doen! Ik blijf je achtervolgen 😜 en wens je nog een vlotte pelgrimstocht! En tot in Lille?
Jan van dijck:20 oktober 2025Zeker afkomen naar Lille hé.
Sonja Van Dijck:20 oktober 2025Veel plezier met papier maken
Vera Van Raemdonck:25 oktober 2025Ja , dubbel en dik respect vr Stefanie en een prima manier om terug in conditie te komen of te blijven !!! \`´/ ( dat moet een hartje vrstellen ! )