Met ons hoofd in de wolken.
12 juli 2026 - Oppdal, Noorwegen
Na de voetbalmatch Belgie - Spanje die we nipt verloren konden we de volgende dag toch nog samen door dezelfde deur.
Jos en Marieke hadden ons onderweg opgepikt en ons op de camping afgezet.(met sterke Wifi - zodat we VRT max konden zien) Ze hadden hier een typische belgische maaltijd voor ons klaargemaakt.Fritten met groenten en kip.
De volgende ochtend hebben ze ons teruggebracht naar de oppikplaats en konden wij de tocht verderzetten.
Onder een dreigende hemel en hoe hoger we kwamen,hoe meer we met ons hoofd in de wolken liepen.(zie ook video)
Rond de middag dan het hoogste punt op de tocht bereikt
We liepen gisteren 33 km zonder 1 persoon of auto te zien.En bij slecht weer kan het hier aardig spoken kan ik me inbeelden.
Dovrefjell park is ook de thuis van de muskusossen.Wij hebben ze zelf niet gezien,maar Jef die een halve dag achter ons stapt kreeg ze wel op zijn pad.
Na een 20 km door verlaten gebied boven de boomgrens komt men langs een onbemande hut.Waar een 8 tal mensen kunnen slapen en waar men iets warm kan maken.
Alles is gebaseerd op vertrouwen en je moet de centen achterlaten in een bus.
Verder zien we veel schapen en ik heb geen idee wie hier de eigenaar van kan zijn.
Ik en Alberto stappen al zo lang samen
Dat men in Hagesetter waar wij de kamer deelde.
Moet gedacht hebben dat wij een koppel waren.En toen men aan de check in vertelde dat we een kaart moesten aanschaffen om te douchen,maar dat men 1 kaart per koppel kan kopen en samen douchen.Toen kwamen er op heel korte tijd veel Spaanse woorden en zonder dat die Noorse spaans spreekt had ze snel begrepen dat het toch misschien beter was om 2 douchekaarten te geven.😁
Sonja Van Dijck:12 juli 2026Hihi,kan ik me voorstellen dat er veel Spaanse woorden kwamen.
Elske:12 juli 2026Ja en dat Spaans is vol temperament en furie,dat kan een Spanjaard wel hahaha
Nadinneke:12 juli 2026En met de nodige handgebaren ook waarschijnlijk !!!🤣🤣🤣
Diana Gormans:13 juli 2026Prachtig verhaal Jan. Super van Jos en Marieke.
Carine:13 juli 2026Haha , hoe grappig. Wat mooi dathet daar op vertrouwen werkt . En lekker gegeten dankzij Jos en Marieke . Nog veel plezier met uwe Spanjaard 🤭, vergeet niet dat je gaat trouwen als je terug bent he 🤣😍
Jan van dijck:13 juli 2026💒💐
Marc verboven:13 juli 2026Alle Jan,, toch verlegen